top of page

The girl behind the lens. Katja Zadorina

Voor zolang ik het mij kan herinneren, was ik geboeid door beelden. Statisch, bewegend, monochroom, technicolor, op canvas of op scherm. Het sprak tot mijn verbeelding. Ik ben afgestudeerd als communicatiewetenschapper en vul daar ook mijn werkdagen mee. Moxie is mijn passion project. Gegroeid uit een onmiskenbare nood om meer creatief bezig te zijn. Om communicatie niet enkel uit te denken, maar ook te creëren.  

Cinefiel

De link met video is snel gelegd. Mijn eerste bezoek aan de cinema was toen ik 5 was, en al direct om een volwassen film te zien. Ik werd verliefd op de silver screen en heb in mijn tienerjaren honderden uren in de zalen of voor de tv doorgebracht terwijl mijn leeftijdsgenoten buiten gingen spelen.

Het fascineerde me hoe bepaalde scenes zo goed in elkaar zaten en ik trachtte telkens te achterhalen hoe ze dat achter de schermen geklaard hadden. Met de opleiding videografie werden die geheimen stap voor stap prijs gegeven. En nu sta ik zelf achter de lens, mijn verkozen werktuig om mooie verhalen vast te leggen. 

Creatieve uitlaat

Maar verhalen hoeven niet altijd 25 beelden per seconde te bevatten. Soms zitten er 1000 woorden in één beeld. Tijdens de pandemie had ik meer dan ooit nood aan een creatieve uitlaat, en die heb ik gevonden in fotografie. Voor mij is een shoot een feel good moment, waar ik ten volle van kan genieten. Lachende gezichten, een prachtige omgeving en een fantastische sfeer. Daar krijg ik energie van. 

katja-123.jpg
bottom of page