top of page

The girl behind the lens
Katja Zadorina

Voor zolang ik het mij kan herinneren, was ik geboeid door beelden. Statisch, bewegend, monochroom, technicolor, op canvas of op scherm. Het sprak tot mijn verbeelding en groeide uit tot een onmiskenbare nood om creatief bezig te zijn.  

Creatieve uitlaat

De liefde voor fotografie is over een lange periode gegroeid. Eerst was ik een passieve bewonderaar geprikkeld en betoverd door foto's die ik tegenkwam in magazines en op sociale media. Nadat ik als videograaf leerde werken met een camera, was de stap om te experimenteren met fotografie snel gezet. En eenmaal begonnen, was ik niet meer te stoppen.

 

Ze zeggen dat eenmaal je iets vindt dat je graag doet, het niet meer aanvoelt als werken. Dat kan ik nu bevestigen. Voor mij is een shoot een 'feel good' moment waar ik ten volle van kan genieten. Lachende gezichten, een prachtige omgeving en een fantastische sfeer. Daar krijg ik energie van. 

Cinefiel

De link met video is snel gelegd. Mijn eerste bezoek aan de cinema was toen ik 5 was, en al direct om een volwassen film te zien. Ik werd verliefd op de silver screen en heb in mijn tienerjaren honderden uren in de zalen of voor de tv doorgebracht terwijl mijn leeftijdsgenoten buiten gingen spelen.

Het fascineerde me hoe bepaalde scenes zo goed in elkaar zaten en ik trachtte telkens te achterhalen hoe ze dat achter de schermen geklaard hadden. Met de opleiding videografie werden die geheimen stap voor stap prijs gegeven. En nu sta ik zelf achter de lens, mijn verkozen werktuig om mooie verhalen vast te leggen

katja-123.jpg
bottom of page